Delhez, Sabien

Atelier Nieuweweg
Sabien Delhez

 

“Met veel toewijding maak ik, Sabien Delhez (1981), graag realistische kunst met PK. Jazeker, paardenkracht! De letterlijke kracht, maar ook de oerkracht en daardoor sensitiviteit van deze prachtige dieren raken mij al sinds ik een klein meisje was. En nog iedere dag leer ik meer over, met, maar vooral van het paard. Inmiddels schilder ik niet alleen maar paarden, maar coach ik ook met paarden. Het paard werkt hierbij als ‘spiegel’ voor de mens. Dit heeft weer een hele nieuwe dementie gegeven aan mijn kijk op het paard en dat hoop ik vanaf nu in mijn werk te kunnen laten weerspiegelen.

 

Veelal zijn het portretten van paarden, in opdracht van paardenmensen, die hun trouwe viervoeter(s) zo koesteren dat ze deze willen laten vereeuwigen. Ik word er heel erg blij van als ik dankzij mijn talent, wat ik zie als een enorme gift van de opa (overleden voor mijn geboorte) iets waardevols kan en mag maken voor een ander. Er is voor mij als kunstenares geen grotere beloning dan de stilte die valt of de traan van emotie bij het in ontvangst nemen van het eindresultaat.

 

Ik werk het liefst met olieverf. De overgang van potlood naar olieverf vond ik heel spannend, maar nu zou ik niet meer zonder willen. Soms is het zelfs een uitdaging om het potlood weer eens op te pakken (los van het schetsen uiteraard).

Maar ook olieverf blijft een ontdekkingstocht, net als over de paarden, leer ik over olieverf ook nog steeds bij, via een cursus of natuurlijk van het materiaal zelf. 

En van Janne van ‘Verfijnd Veenendaal’, daar kan ik altijd terecht.

Ik sta open voor nieuwe technieken en ontwikkelingen. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd wat en waar de paarden, coach- en kunstwereld mij, maar ook anderen, de komende 10 jaar zullen gaan brengen.

 

Dankjewel opa Delhez” 

 

 
Bezoekadres
Sabien Delhez
 
Ontmoetingshuis Oost
Spiesheem  54
Veenendaal-oost
 
www.sabiendelhez.nl
E:info@sabiendelhez.nl
T:+31 (0)6 18 515 828
 

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route