Blom, Leena

Atelier Trobadour

Leena Blom

Leena heeft door haar internationale achtergrond, verspreid over drie continenten , diverse invloeden meegekregen in haar vorming als kunstenaar. De in Finland geboren kunstenaar heeft in Australië het vak kunst en grafische design gevolgd wat toegang geeft tot een vervolgopleiding in die gekozen richting. Tijdens deze opleiding ontving ze de ‘Coca Cola award for promising young artists’ die uitgereikt werd aan exposerende jonge kunstenaars. Van een formele vervolgopleiding is het nooit gekomen maar ze is ook nooit gestopt met tekenen en ontwerpen. Als autodidact heeft ze diverse onderwerpen en richtingen geëxploreerd.  Kleding, tassen, meubels en woningen zijn aan haar creatieve uitingsdrang niet ontsnapt.

 

De onderwerpen van haar stillevens van nu zijn zorgvuldig gekozen en vertellen elk een eigen verhaal. Doorgaans zijn de keramiek objecten in de schilderijen een knipoog naar haar verleden in Azië. Patroon, licht, kleur en compositie vormen een uitdaging voor elk werk en haar zoektocht naar schoonheid is hierin leidend. Wat haar stillevens uniek maakt is het gebruik van licht en kleur als achtergrond om een eigentijdse draai aan deze eeuwenoude kunstvorm te geven.

 

Leena portretteert ook graag vrouwen van diverse etnische achtergronden. De vrouw voegt, in iedere omstandigheid waar zij zich in verkeert, schoonheid toe aan haar omgeving. Hoe arm of onderdrukt dan ook, is het geschenk dat zij aan de wereld geeft haar creativiteit, passie, moederschap, schoonheid en vechtlust voor een beter bestaan. Dit te vangen in haar doeken met een collage techniek gecombineerd met olieverf is een thema door haar vrije werken heen.

 

 

Bezoekadres
Leena Blom-Hilden
De Troubadour
Zandstraat 36-38

3901 CM Veenendaal

Veenendaal
06 81972886
leena.blom@gmail.com
www.blomart.nl
www.blomart.com