Laar, Carla & Last, Madeleine

Atelier ’t Koetshuis 2

Carla van Laar & Madeleine Last

 

 

SamenApart

“SamenApart” enige jaren geleden opgericht collectief bestaande uit Carla van Laar en Madeleine Last. Beide kunstenaars kennen elkaar al vele jaren. De laatste jaren inspireren ze elkaar steeds meer wat geleid heeft tot gezamenlijk werk.
Beide kunstenaars hebben zowel in binnen- als buitenland geëxposeerd.
 
Carla heeft een opleiding gehad tot docent textiele werkvormen en verdieping gedaan in kunstgeschiedenis. Ook volgde ze een opleiding kunstzinnige counseling. Op verschillende scholen heeft ze les gegeven zowel in het basis als het voorgezet onderwijs en aan de lerarenopleiding. In haar kleinere twee en drie dimensionaal werk en haar kunstenaarsboeken gebruikt ze graag de natuurlijke materialen zoals papier, wol, zijde en dergelijke. In het monumentalere werk van de laatste jaren zoekt Carla meer naar combinaties van materialen zoals bijvoorbeeld borduurwerk met hout, lood, tyvek,,vilt en gips. en alles wat zich verder aandient.
  
Ook Madeleine is als textieldocent werkzaam geweest in het basisonderwijs. Naast haar passie voor textiel heeft zij in 2005 haar opleiding als bloemsierkunstenaar afgesloten met haar proeve van Meesterschap. Haar werk wordt gekenmerkt door het samenvloeien van textiele en plantaardige materialen. In haar proeve “Transparante Grenzen” liet ze hier prachtige creaties van zien. Madeleine is, naast diverse andere werkzaamheden, enkele jaren als coach werkzaam geweest op een trainingscentrum voor de groene sector op het gebied van styling. Momenteel is ze werkzaam als docent Bloem op een MBO/VMBO school.
  
Beide kunstenaars halen voor hun werk hun inspiratie uit de directe leefomgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en de natuur. In hun werk zijn ze telkens opzoek naar een juiste balans tussen kleur, lijn en vlakverdeling.
Carla en Madeleine delen hun passie om van schapenwol vilt te maken. Het ambachtelijk werken hebben ze hoog in het vaandel staan. Op dit moment verdiepen ze zich in de akoestische werking van vilt, en hebben net een groot project afgerond, waarvan een foto van een detail is bij gevoegd. De maten van de zes kleden zijn elk 85×225.  Naast het samen uitvoeren van projecten zijn er uiteraard ook de creaties van ieder apart.
   

Het collectief “SamenApart” presenteert haar werk tijdens kunstroute Veenendaal 2016 in Atelier ’t Koetshuis.

 

Bezoekadres

Carla van Laar                                                 Madeleine Last

Atelier “t Koetshuis”                                        A La  Madeleine

‘t Koetshuis 2                                                    ‘t Koetshuis 2

3902 RG Veenendaal                                      3902RG Veenendaal

0318 526513                                                       06 30161629

carl.art@kpnmail.nl                                          madeleine@solcon.nl