Leegstra, Gea

Atelier Argea
(Artistieke Ruimte)
 
Gea Leegstra- van Zijtveld

 
Na de geboorte van onze vier zonen heb ik een avond voor mijzelf gereserveerd. Na aanvankelijk te tekenen werkte ik vervolgens 10 jaar met olieverf en 10 jaar met collages. In die tijd heb ik vaak samen met beeldhouwer Janneke Boon geëxposeerd. Door haar ontdekte ik mijn liefde om te werken met eeuwenoud steen, waarbij respect voor dit materiaal belangrijk is.
De laatste tien jaar werk ik zelfstandig en heb in die tijd een eigen signatuur ontwikkeld. Verhalen uit het leven zet ik om in vormen: symboliek in abstracte vorm
 
Vier jaar geleden heb ik een 3-jarige opleiding gevolgd van V.A.B.K in Driebergen en deze ook succesvol afgerond. Een gevolg daarvan is dat ik nog meer diepte kan geven aan de kunst. Daarnaast geef ik 2 avonden in de twee weken les in diverse steensoorten. De bewerking met de vijl levert de mooiste resultaten op. De cursisten mogen eerste met materiaal van mij werken en dan, als ze het willen doorzetten, met eigen materialen.
 
Al negen jaar neem ik deel aan de Kunstroute in Veenendaal. Veel belangstellenden komen mijn werk bekijken en spreken hun waardering erover uit. Soms gaat men over tot koop. Gesprekken over het werk stimuleren mij weer voor nieuwe ideeën en creaties.
 
Graag maak ik opdrachten en heb dan eerst een gesprek met de opdrachtgever. Met het kunstwerk krijgen ze een uitleg mee. Ik streef naar een mooi en goed resultaat. Mijn mooiste opdracht was in 2016 van de Gemeente Veenendaal. In de periode 1918-1956 zijn rond de 1000 kinderen naamloos begraven. Gestorven door de Spaanse griep of dood geboren. Ik heb daar op mijn manier invulling aan gegeven. Een kroon op mijn werk!

 

 

 

Bezoekadres             

Gea Leegstra
Kamgras 48
3902 BD Veenendaal
0318 514302
06 14 16 66 33
gealeegstra@gmail.com

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route