Kruistum, Jochina van

Atelier In Size
Jochina van Kruistum

Dit jaar neem ik voor de tiende keer deel aan de kunstroute. Een geweldig evenement!

Portretten, vrouwfiguren, dieren en de natuur… Ik leg het allemaal graag vast op mijn doeken. Op mijn schilderijen breng ik de karakters en emoties van mijn modellen tot uitdrukking door levendig kleurgebruik en verfstreken. Hierbij speelt licht, kleur en contrast een grote rol.

Een emotie, beweging of tegenstelling geeft mij de inspiratie voor een nieuw schilderij. Door te schetsen, foto’s te maken en een studie te schilderen, groeien ideeën uit tot schilderijen. Ik hou van organische vormen en door het weglaten of juist accentueren van bepaalde aspecten wordt het werk geabstraheerd. Ik werk graag met verschillende media om extra dimensie te geven aan mijn werk. Door de verf zowel pasteus als verdund, laag over laag te gebruiken, geef ik mijn schilderijen extra diepte.

Ik maak voor u graag in opdracht een mooi schilderij of een houtskoolpotloodtekening. Denk aan een portret van uw kind, kleinkind of huisdier. Ik vind het altijd een prachtige uitdaging om het karakter van het model in mijn werk te laten spreken. Een schilderij zegt zoveel meer dan een foto. Een geschilderd of getekend portret is een waardevol bezit.

In mijn atelier geef ik wekelijks teken- en schilderlessen. In een kleine groep van maximaal zes personen begeleid ik zowel beginners als gevorderden met tekenen en schilderen in olie- en acrylverf. Ik geef ook regelmatig een workshop of korte cursus in het atelier bij kunstschilderwinkel “Verfijnd” aan de Patrimoniumlaan.

Tijdens de kunstroute bent u van harte welkom in mijn atelier waar u heel veel van mijn werk kunt komen bekijken. De meeste werken zijn te koop. U kunt daar ook het werk van Mirjam den de Berg bewonderen. Mirjam maakt kunst van keramiek. Ook zij werkt met organische vormen en speelt graag met materiaal en kleurgebruik. Mirjam maakt prachtige schalen, bollen, dieren en huisjes waarin zij ook regelmatig hout in verwerkt. Ook haar werken zijn tijdens de kunstroute te koop.

U bent van harte welkom op Kajak 12! Ik ontmoet u daar graag persoonlijk. De koffie staat klaar.

 

Bezoekadres

Jochina van Kruistum
Kajak 12
3904 ZW Veenendaal
0318 541219
jochina@xmsnet.nl
www.jochina.exto.nl

Gastexpositie van Joke van Leeuwen

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route