Bos-de Kleuver, Nelleke

Nelleke Bos-de Kleuver

 

Mijn atelier “scheppingsruimte” is letterlijk een ruimte om te creëren. Dát, wat nog verborgen was, komt daar aan het licht! Zowel voor mezelf, als voor de cursisten.
 
WERKWIJZE
Het is voor mij een uitdaging om te spelen met de grenzen van twee- en driedimensionaal en met diverse materialen erbij. Met plezier probeer ik steeds iets anders uit. Wat op mijn weg komt in het dagelijks leven, gebruik ik. Dat kan via mensen, woorden, God, natuur, afbeeldingen of wat ik vind op straat. Daarna helpen schetsen, foto’s en genoteerde woorden mij om het idee vast te houden voor de uitwerking. Er ontstaat van alles: figuratief, abstract, symbolisch, gestileerd en zelfs bijpassende gedichten. Wat me bezig blijft houden is: het spanningsveld van … hoeveel abstract en hoeveel realisme. Hoofdthema’s zijn momenteel: Licht en Verbinding. Er ligt een stapel leuke ideeën te wachten op uitvoering!
 
SOORTEN KUNSTWERKEN
De 3D kunstwerken hebben klei als basismateriaal.  
De 2D kunstwerken ontstaan met acrylverf, pastelkrijt, aquarel, mixed media, inkt, linoprints. Dat breng ik aan op schildersdoeken van diverse materialen, op houten panelen en op papiersoorten.
De installaties: in 2014 ben ik begonnen met kunstwerken die uit meerdere onderdelen bestaan. Het thema Geest groeit elk jaar. Het kunstwerk bestaat inmiddels uit 4 onderdelen en komt mede tot stand vanuit interactie met het publiek. Ik hoop deze Kunstroute een 5e element toe te voegen. Dit staat opgesteld in onze mooie tuin.
Het thema Ladder groeit ook. Dit is een serie geworden met uitvoeringen in diverse materialen en groottes. Verder werk ik momenteel aan een nieuwe installatie.
 
OPDRACHTEN
De opdrachten helpen me bij mijn ontwikkelingsproces en brengen nieuwe vormen, kleuren en materiaalgebruik. Vanuit het gesprek met de opdrachtgever borrelen er meteen ideeën omhoog. Bij de overdracht van het kunstwerk ontvangt men een certificaat met beschrijving van materiaal en symboliek.
 
OPLEIDING
Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik dit jaar een cursus moderne kunst. Deze cursus bestaat o.a. uit een aantal museabezoeken met kunstwerkanalyses en er zijn besprekingen over kunststromingen en –vernieuwing. Daarnaast de mogelijkheid tot creëren in een gezamenlijk atelier met daarbij feedback van docent en collega-deelnemers.
 
WORKSHOPS

Maandelijks verzorg ik een aantal workshops “Abstract en Symbolisch schilderen”. Iedere cursist op eigen niveau begeleiden, inspireren en de persoonlijke ‘touch’ van ieders creativiteit te ontdekken is mijn passie. Samen ontspannen bezig zijn met vorm, kleur en techniek werkt verrijkend voor de deelnemers.

 

Welkom om mee te genieten!

 

 

Bezoekadres

Nelleke Bos

Verlengde Spoorlaan 48

3904 MB VEENENDAAL

0318 589955

06 20576239

nelleke.bos@ziggo.nl

nellekebos.nl

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route