Lincewicz, Jacqueline

Atelier Mozajac
Jacqueline Lincewicz

 

Mijn Poolse achternaam heb ik van mijn vader Bazyli, die parachutist was aan het eind van WOII en geholpen heeft om Nederland te bevrijden van de Duitse bezetters tijdens de Slag bij Arnhem.

Hij sprong bij Driel uit het vliegtuig…

 

Geboren ben ik in Leiden, ver na de oorlog.

Opgeleid ben ik begin jaren ’80 tot modevormgever aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Een opleiding die zijn invloed heeft bij wat ik tegenwoordig maak…mozaïeken.

Die invloed zie je o.a. terug in precisie, details, kleurgebruik en afwerking.

Voor mijn mozaïeken gebruik ik materialen als keramische wandtegels, alsmede allerlei objecten als kralen, knopen, glas, scherven, etc.

 

Mozaïek kwam op mijn pad in 2005, toen iemand mij vroeg of ik geïnteresseerd was in een workshop. Als grote fan van Gaudi was ik dat wel! Ik leerde de beginselen en deed al snel mijn eigen ding. Vanaf 2007 opende ik mijn eigen atelier aan huis, waar ik weer anderen leerde mozaïeken terwijl ik mijn eigen kunde verder ontwikkelde.

 

In 2011 startte ik met meer projectmatig werken, met sterk toenemende toepassing van meer details in de vorm van kralen en objecten in de mozaïeken. Een serie van 11 mozaïekschilderijen werd geboren onder de naam Project 11. Een zakje met witte stenen, meegenomen van een strandje in Kroatië, was de oorzaak. Uiteindelijk bewerkte ik bij elk schilderij een steen met mozaïek en gaf hem als een Piece-of-Dropping-Art, met een kaartje er aan gebonden, weg aan een eerlijke vinder. Het leukste was en is nog steeds als zo’n vinder reageert met een mailtje…

 

Andere projecten volgden in navolging hierop; TWIN Project 12, BIRDS nr 5, Project “11je. Series van mozaïekschilderijen met een mozaïeksteen erbij die ik weggeef in de vorm van Dropping Art.

Gewoon, omdat ik het leuk vind om iemand te verrassen en (hopelijk) blij te maken, zonder daar echt iets voor terug te willen, behalve een kleine of grote reactie…

Ik ben altijd heel benieuwd waar zo’n steen nou uiteindelijk terecht komt, al zal ik het niet in alle gevallen te weten komen. Over al mijn projecten hou ik een blog bij.

 

Door mijn stenen en schilderijen wil ik mensen uitnodigen om eens wat meer op de details te letten in het leven. Kijk eens wat vaker en met meer aandacht naar de dingen om je heen, proef kleuren, verwonder je om vormen, textuur, beweging… Ervaar iets van schoonheid…in álles! 

 

 

 

 
Bezoekadres
Jacqueline Lincewic
z
Dieze 1
3904 NP Veenendaal
06 12310899
mozajac@live.nl
www.mozajac.jouwweb.nl
www.mozajac.blogspot.nl

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route