Munnikhof, Erik

Atelier Rossiniweg
Erik Munnikhof
 

Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper aan de TU Delft. Na mijn studie ben ik als ontwerper en design manager werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Sinds 1985 woon en werk ik in Veenendaal. In 2009 heb ik me als zelfstandig ontwerper gevestigd en werk voor verschillende opdrachtgevers in uiteenlopende branches aan ontwerp-, ontwikkelings- en inrichtingsprojecten. Enkele voorbeelden: meubels, verlichting, bouwbeslag, woonaccessoires, technische producten, interieurs voor bedrijven.
 

Design is voor mij een optimale mix van esthetica, ergonomie, ecologie, economie, constructie en functionaliteit. Ik ben pas tevreden als al deze aspecten goed ingevuld zijn. Nooit, dus. Het idee dat het altijd weer beter kan is mijn drijfveer om nieuwe producten en objecten te ontwerpen. Het creatieve deel van het ontwerpen is vergelijkbaar met het creëren van een kunstwerk. Omdat het resultaat een gebruiksvoorwerp of toegepaste kunst is, ligt het accent meer op de bovengenoemde aspecten.
Gelamineerd hout is een van mijn favoriete materialen. Het combineert de look en feel van een natuurlijk materiaal met de mogelijkheden van moderne productietechnieken. Andere materialen waar ik veel mee werk zijn staal, aluminium en kunststof.
 

Sinds vele jaren is CAD (Computer Aided Design) voor mij een onmisbaar hulpmiddel bij het ontwerpen, visualiseren en produceren van driedimensionale producten en objecten. De mogelijkheden ervan zijn met de komst van 3D-printing nog verder toegenomen en zijn voor mij een bron van inspiratie.
Door mijn opleiding, achtergrond en interesse heb ik veel affiniteit met kunst, design en architectuur voor de openbare ruimte ontwikkeld. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot interessante projecten en samenwerkingen. In 2014 ben ik met mijn inzending met als thema Utrecht in vorm genomineerd voor het K. F. Hein Kunststipendium voor ontwerpers. Als lid van het Stadslab ben ik een van de initiatiefnemers van het stadstrand van Veenendaal, Landjepik.
 

Tijdens de Kunstroute Veenendaal 2017 kunnen bezoekers aan ons woonhuis annex ontwerpstudio kennismaken met diverse stoelen, tafels, bureaus, fauteuils, banken, deurkrukken, accessoires en foto-impressies van interieurprojecten.

 

 

 

 

Erik Munnikhof

Rossiniweg 38

0657888504

info@erikmunnikhof.com

www.erikmunnikhof.com

 

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route