Nijland, Heleen

“Studio Helena”

Heleen Nijland-Stolk
 

Dit is het tweede jaar dat ik meedoe met de kunstroute. Aangemoedigd door mensen om mij heen, heb ik verleden jaar de stoute schoenen aangetrokken en dat is mij goed bevallen.

Ik vond het erg leuk om mensen in mijn atelier te ontmoeten en hun reacties op mijn werk te horen.
Vanaf mijn tiende zit ik al met de handen in de klei. In het plaatselijke buurtcentrum in Spijkenisse, mocht ik iedere woensdagmiddag mijn creatieve talent ontwikkelen.
 
Daarna ben ik altijd cursussen blijven volgen, onder andere hier in Veenendaal bij Hanneke Zwart.

Daar heb ik een aantal jaren met veel plezier verschillende technieken en materialen uitgeprobeerd, maar mijn liefde gaat toch altijd weer uit naar het boetseren.
Sinds 4 jaar heb ik een eigen werkplek/atelier naast ons huis, waar ik graag werk en tevens boetseerworkshops en kinderfeestjes geef.
 
Hier leef ik mij uit en probeer ik mijn enthousiasme op anderen over te brengen.
Het liefste maak ik beeldjes in de vorm van tevreden dames in allerlei soorten en maten, met soms een uitstapje naar een dier of iets anders.

Deze beeldjes maak ik allemaal van chamotte klei, die ik afbak en daarna verf met acrylverf. Tenslotte krijgen ze een laagje blanke lak.
 
Zo krijg ik altijd het resultaat dat ik in mijn hoofd heb. Ook (her)gebruik ik soms spullen en materialen die ik hier en daar tegenkom.

Ik houd van kleur en bloemen en dat komt duidelijk tot uiting in mijn werk. Deze kleurige en fleurige uitstraling van mijn werk trekt vaak kinderen aan.
 
Ik vind het belangrijk dat kinderen al vroeg tot creativiteit uitgedaagd worden en het belang van kunst ontdekken, mede omdat ik dit zelf als kind ook aangereikt heb gekregen.
 
Zij zijn dus ook dit jaar weer van harte welkom in mijn atelier “Studio Helena”!

Bezoekadres
Heleen Nijland-Stolk

“Studio Helena”
Dijkstraat 153
3904 DD  VEENENDAAL
0318 500127/0650408090
www.studiohelena.blogspot.nl

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route