Otterlo, Christine van

Atelier Sandenburg
Christine van Otterlo.

 

Mijn naam is Christine van Otterlo. Vorig jaar deed ik voor de eerste keer meer aan de Kunstroute Veenendaal.

Tekenen, schilderen en andere creatieve vormen zijn voor mij altijd  belangrijk geweest. Sinds  2008 ben ik me met veel plezier meer gaan toeleggen op het schilderen.

Ik raak geïnspireerd door de wereld om mij heen en in het bijzonder door de GROOTSHEID en  Schoonheid van de natuur, die wonderbaarlijk is. Deze essentie wil ik weergeven op het doek.

 

Ik schilder met acrylverf. De ene keer gebruik ik felle kleuren, de andere keer rustige. De keuze hiervoor gaat intuïtief,  het ontstaat tijdens het schilderen en is iedere keer weer een verrassing. Kleur en vorm spelen een belangrijke rol in mijn werk. Met aandacht voor het lijnenspel en vlakverdeling zoek ik naar  evenwicht in de compositie.

Vanuit de afbeelding van mijn inspiratie start ik met een eerste schets. Daarna laat ik de afbeelding los en kijk wat er op het doek gebeurt.  Al ontdekkend,  spelend met materiaal, kleur, ontwerp en compositie ontstaat  vanuit een realistisch beeld langzaam een expressief werk. Abstract met figuratieve elementen erin. Kenmerkend voor mijn stijl is de collagetechniek en gelaagdheid, die voor doorzichtigheid en ruimte zorgt.  

 

Daarnaast ben ik experimenteel bezig met verschillende andere technieken en materialen zoals zeefdrukken en pastelkrijt. Ik geniet van het scheppingsproces van mijn werken, volg mijn gevoel en ga de uitdaging aan om de dingen om mij heen op mijn persoonlijke wijze weer te geven.

 

De schoonheid van dingen zit in de geest die ze aanschouwt! (David Hume)

In de expositieruimte waar Manuela van Schaick haar keramiek exposeert zijn mijn schilderijen te zien.

 
Bezoekadres:
Sandenburg 19

3904 JP Veenendaal
0630843792
www.schilderchris.exto.nl

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route