Stiemer, Frits

Atelier Ontmoetingshuis Oost
Frits Stiemer

 

Na bijna 7 jaar in het buitenland te hebben gewoond (Frankrijk en België) kwam Frits eind 2011 met zijn gezin terug naar Veenendaal. Begin 2012 is hij begonnen met het maken van schilderijen om zijn creativiteit meer de ruimte te geven.
Tot het maken van zijn schilderijen is Frits enorm geïnspireerd geweest door de diverse kunststijlen en architectuur van eind 19e en begin 20e eeuw die hun oorsprong kennen in steden als Parijs en Brussel, zoals de Art Nouveau en de Art Deco, maar ook de Moderne kunst van de 20e eeuw, waaronder de Hollandse kunst en architectuur van “de Stijl”, vindt Frits zeer inspirerend.
 
De thema’s die hij voor zijn schilderijen gebruikt zijn vaak heel dichtbij zijn dagelijks leven, maar ook maakt hij geregeld uitstapjes naar een abstractere wereld. Zo maakt Frits figuratieve schilderijen met bijvoorbeeld objecten die je kunt terugvinden in je eigen woonkamer en probeert hij daarin de inspiratie van de moderne kunst vast te houden. Ook schildert Frits doeken waar veel kubusvormen in voorkomen die spreken tot de verbeelding. Het ene moment waan je je in een wijdse futuristische wereld en het andere moment verdwaal je in een indringende kleurencombinatie.
 
Frits is tot op heden volledig autodidact. Hij ontwikkelt zijn schildertechnieken vooral door al doende te ontdekken. Hij schildert in zijn atelier op zolder alleen met acrylverf, de verfsoort waarmee hij het beste uit de voeten kan. Voor Frits is het maken van schilderijen uitgegroeid tot een grote passie waarin hij niet alleen zijn rust vindt, maar ook waarin hij iets onverwachts wil laten zien. Frits hoopt door deelname aan de Kunstroute Veenendaal zijn werk verder bekendheid te geven. Frits doet dit jaar voor de tweede keer mee en staat altijd open voor een gesprek over zijn schilderijen of neem gerust contact op via facebook en LinkedIn.
 

 
Bezoekadres:


Frits Stiemer

Ontmoetingshuis Oost
Spiesheem  54
Veenendaal-oost
Telefoon administratie: Tel. 085 – 485 28 28
Telefoon Frits: 0625586120
Website: www.stiemerart.com
 

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route