Versteeg, Martijn

Atelier Versteeg

Martijn Versteeg
 

Martijn Versteeg (Overberg, 1989) is een autodidactische fototrealistische kunstenaar. Op jonge leeftijd heeft Martijn Versteeg zichzelf op intensieve wijze het tekenen aangeleerd en hierbij een indrukwekkend portfolio aan werk opgebouwd.

 

In de tien jaar waarin hij tekent, tekent hij vooral levensgrote portretten en zelfs nog groter. Doordat Martijn Versteeg zichzelf steeds verder uit durft te dagen en zijn werk iedere keer weer verder weet te perfectioneren, blijft zijn kunst zich ontwikkelen. Inmiddels hanteert Martijn Versteeg een eigen stijl, waarin hij de nadruk legt op realiteit en detail. Door het benadrukken van de details weet hij dan ook met precisie deze realiteit te evenaren.

 

Als doel heb ik om cultuur te maken en vast te leggen. Daarbij probeer ik voornamelijk de aanschouwer tot inzichten te brengen, met betrekking op maatschappelijke thema’s waarin de mens als onderwerp centraal staat. Hierbij vind ik het belangrijk om iets van waarde te maken. Deze waarde zit in de thema’s en onderwerpen, als ook emotioneel geef ik waarde aan mijn werken.

 

Een veel terug komend onderwerp is de onzekerheid van de mens als persoon. Zelf maak ik vaak deze gelijkenis: “MC Donalds maakt haar hamburgers zo dat er weinig smaak aan zit, zodat iedereen ze eigenlijk wel lust”. ‘Als iedereen op elkaar lijkt, val je ook niet op en wordt je geaccepteerd’. Dit kun je doen door de laatste trend van schoonheid aan te nemen zoals velen. Als een soort van schild of muur om je heen. Maar wat is mooier dan jezelf zijn? 

Deze worsteling als maatschappelijk thema uit ik in mijn werken, door juist te anticiperen op de nieuwe acceptatie waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Mijn Deelname Anny is een van de vijf uit een reeks die hier bewustwording aan geeft.

 

In 2016 is Martijn Versteeg begonnen met het experimenteren van olieverf, waarin hij nieuwe uitdagingen ziet. Hiermee verbreedt hij zijn repertoire aan mogelijkheden. Momenteel heeft Martijn Versteeg een aantal exposities op zijn naam staan, onder andere in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Taiwan.

 

Bezoek adres

Martijn Versteeg

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost
Spiesheem 54
3907 NJ Veenendaal

www.martijn-versteeg.nl/kunst

06 101 80 000
 

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route