Woldinga, Graeme

Atelier “Strawinskyweg”

 

Graeme Woldinga – beeldend kunstenaar

 

Het blijft fascinerend om te scheppen door te hakken.

 

 

Van jongs af aan heb ik affiniteit met beeldende vormgeving. Als kind heb ik veel getekend en ook als puber kon ik het niet laten een vel papier te vullen met mijn schetsen. Escher is voor mij in die tijd een belangrijke inspiratiebron geweest. Stevie Ray Vaughan zorgde voor een kink in de kabel, want in de jaren die volgden, pakte ik steeds vaker mijn gitaar en speelde de blues tot diep in de nacht.

 

Door het bestuderen van klassieke beeldhouwers, zoals Michelangelo, Bernini en Rodin raakte ik steeds meer gefascineerd door hun werk en in 2002 was het zover dat ik zelf de beitel ter hand nam. De afgelopen jaren heb ik gewerkt met kalksteen, marmer en graniet en mijn bewondering voor het vakmanschap van de oude meesters is hierdoor alleen maar groter geworden.

 

Voor het maken van een beeld maak ik eerst een aantal schetsen, De vorm neem ik over op het materiaal en dan begin ik met het grof weghakken om de eerste contouren zichtbaar te maken. Als ik eenmaal de contouren duidelijk heb, begint het meer precieze en tijdrovende werk van de uiteindelijke vormgeving van het beeld. Daarna volgt het proces van schuren en polijsten, dat creatief gezien minder uitdagend is, maar uiteindelijk wel heel dankbaar werk is, omdat hierdoor de glans van het materiaal als het ware letterlijk aan de oppervlakte komt.

 

De laatste tijd werk ik ook met hout, alleen de zoektocht naar het materiaal is vaak al een ware ontdekkingsreis. Dit mooie materiaal heeft mij geïnspireerd om naast de figuratieve en abstracte beelden die ik al maakte, ook organische vormen in mijn beelden te verwerken, waarbij de sokkel een wezenlijk onderdeel van het beeld kan zijn.

Bezoekadres:

Graeme Woldinga

Strawinskyweg 13A

3906 BA Veenendaal

06-18528569

Graeme@xs4all.nl

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route