Zonneveld, Jacqualine

Atelier JackSun Art&Pics

 
 
Jacqualine Zonneveld-van Schagen

 
 
“Schilderen – een levensbehoefte ”
Al sinds mijn jeugd oefent de wereld van de verbeelding een enorme aantrekkingskracht op mij uit. Wanneer ik kunstzinnig werk, dan ben ik in mijn element. Ik heb een groot verlangen om te creëren en voel daarbij de behoefte om de essentie van het leven in al haar facetten te doorgronden. Hierin word ik gedreven door een tomeloze nieuwsgierigheid, gretigheid, leergierigheid en een streven naar persoonlijke groei.
Ik werk graag met hoofd, hart en handen, vanuit schoonheid en verwondering. Mens, natuur, alledaagse dingen, lichtinval…het zijn allen onderwerpen die mij mateloos boeien. Objectief waarnemen en vanuit mijn eigen (innerlijke) waarneming in beeld te brengen wat mij daarin raakt. Het binnenste buiten keren is altijd weer een boeiend proces.
 
Kunstenaar? Ik houd gewoon van verf…vind mijzelf een ‘schilder’ pur sang. Tijdens het schilderen laat ik mij leiden door het materiaal en door wat mijn ogen observeren. De spontaniteit waarmee ik schilder typeert denk ik mijn stijl…dynamisch met een vlotte toets. Ik houd van gelaagdheid, textuur, kleurkracht en contrast, maar ook van zachtheid, transparantie en sfeer. Er zit vrijwel altijd een mix van kwetsbaarheid en kracht in mijn werk. Polariteiten schuw ik niet.
 
Momenteel werk ik aan een serie met als rode draad “Verlatenheid”. Dit in de ruime zin van het woord. Onderzoeken wat “verlatenheid” voor mij betekent…hoe het zich manifesteert, in welke vorm/hoedanigheid het zich uit en ontdekken wat het is dat mij daarin raakt. Mijn eigen uitdrukking hieraan geven…een zoektocht. Ik streef ernaar in twee jaar tijd een bijzondere en indringende serie gereed te hebben voor een solo-expositie in 2019.
Naast het kunstzinnig werken deel ik graag mijn passie voor het schilderen met anderen. Ik geef schilderlessen aan kleine groepen volwassenen, waarbij het uitgangspunt is “Vanuit vrijheid tot een eigen stijl komen”. Hierbij wil ik mensen vooral bemoedigen om het beeld dat we voor ogen hebben los te laten en eerst eens buiten te gebaande paden te gaan. Velen van ons willen het liefst namelijk gelijk een ‘mooi’ schilderij maken. Eerst weer leren spelen met verschillende materialen vanuit je diepste zelf, maakt je vrij en dan pas ga ik de techniek erbij betrekken. Zo ontstaan pure werken die eigenheid uitstralen en die niet van te voren zijn bedacht.
 
Jacqualine Zonneveld

 

 

Neem alvast een kijkje op mijn website: www.jacksunart.nl

 
Bezoekadres:

JackSun Art&Pics

Brouwersgracht 30
3901 TJ  Veenendaal

(0318) 506609 /(06) 27 00 35 13

info@jacksunart.nl

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route