Biek van Galen is een beeldhouwer die vooral abstracte beelden maakt uit diverse steensoorten en metalen.

In zijn vroegere werk waren vaak menselijke vormen de inspiratiebron voor zijn beelden, nu is het meestal de steen zelf, of de combinatie van steen en andere materialen, die mede bepalen wat het uiteindelijke beeld gaat worden.
Het is telkens weer een geweldige uitdaging om in de enorme voorraad stenen bij de beeldhouwwinkels, juist dié steen te vinden die, door vorm en kleur, direct al tot de verbeelding spreekt. In het atelier begint dan het proces van eindeloos om de steen heen draaien, van alle kanten bekijken en bevoelen, tot het magische moment dat de eerste beitelslag de steen voorgoed verandert en geleidelijk het beeld tevoorschijn komt.

Biek heeft een aantal jaren beeldhouwlessen gevolgd bij de Veenendaalse beeldhouwer Hanneke Zwart en werkt nu vanuit zijn atelier in de tuin achter zijn woning.

Sinds begin dit jaar geeft Biek les aan een groep enthousiaste beeldhouwers in een schoollokaal aan het Ronde Erf in Veenendaal.

Ook maakt hij deel uit van 14Karaats, een kunstenaarscollectief dat beeldenroutes maakt in het landschap. Daar heeft hij al een aantal keren grote, meestal metalen beelden of installaties gemaakt die een verbinding aangingen met de plek.

Bezoekers worden ontvangen in eigen atelier en tuin waar de beelden worden tentoongesteld.
In de overkapping achterin de tuin zijn schilderijen en objecten te zien van echtgenote Wendy Ficker.

 

Website: www.beeldenvanbiek.com

Expositie:

Atelier Biek van Galen,
Groenelaan 52,
3904KW Veenendaal