In dit herdenkingsjaar, 350 jaar na het overlijden van Rembrandt, kan en mag ze niet ontbreken. Dit omdat juist haar werk gebaseerd is op de methodiek die hij toepaste. Gebruikmakend van licht en donker en de opbouw van haar werk is ontwikkeld op de techniek die Rembrandt toen hanteerde.
Zij heeft zich bekwaamd tot een succesvolle kunstenares en geeft middels schilderlessen haar kennis en vaardigheden door aan jong en oud in de regio. De doeken worden hoofdzakelijk in opdracht gemaakt maar er is ook een aanbod van vrij werk deze zijn allemaal op een linnen ondergrond met olieverf geschilderd. Haar passie ligt met name bij portretten en stillevens in haar eigen karakteristieke stijl.Je ziet daar een aanzienlijk aanbod van in haar atelier.
In een paar jaar is het onderdeel realistisch schilderen bij Esther uitgegroeid tot een begrip met een omvangrijk groep enthousiaste deelnemers uit de hele regio en zelfs van ver daar buiten. Onder leiding van realistisch kunstenaar Esther wordt er les gegeven in realistisch schilderen met olieverf aan de hand van traditionele schildertechnieken. De cursus is bedoeld zowel voor beginners als voor degenen die al enige ervaring hebben met schilderen en behoefte hebben om onder begeleiding hun vaardigheden te verbeteren en het eindresultaat naar een hoger niveau te tillen.Iedere cursist kiest zijn eigen onderwerp. Je kunt je eigen werk meenemen en daarin gecoacht worden.
Ze heeft zich tevensgespecialiseerd in het maken van sculpturen. Ook hierin bestaat de mogelijkheid om een workshop te volgen. Ontdek het zelf tijdens de kunstroute in haar atelier.

website: www.schildersmes.nl

expositieadres: Atelier ‘Petenbos ‘, Petenbos 21, Veenendaal