Mijn naam is Marijke Frank. Sinds 1,5 jaar wonen we in Veenendaal. Daarvoor heb ik 30 jaar in het oude gedeelte van Amerongen gewoond. Ik woonde nog maar kort in Amerongen toen ik helemaal verslingerd raakte aan het porselein beschilderen! Ik heb vele jaren les gehad van binnen-en buitenlandse porselein schilders. Het porselein beschilderen is een hele grote passie geworden en ik was er dag en ja ook ‘s nachts mee bezig!
Ik wilde het dolgraag delen met vriendinnen en zo ben ik begonnen met lesgeven.Tja het balletje rolde en rolde en ik deelde al gauw mijn grote passie met leerlingen die ook graag het oude ambt wilde leren.
Ik gebruik uitsluitend de oude europese technieken met opglazuur pigment die op de oude manier aangemaakt wordt met verschillende mediums! Daarna gaat het porselein in een grote keramiek oven (800graden) en versmelt de opglazuur in het geglazuurde porselein. Het porselein is dán ook vaatwasbestendig!
Je kan bijna alles beschilderen van tegels tot hele serviezen, zelfs eierdopjes horen daar ook onder! Flora en fauna hebben mijn voorkeur!
In Veenendaal geef ik ook weer cursussen. Opdrachten en workshops behoren ook tot de mogelijkheden.
In Amerongen heb ik ook, de keren dat het er was, meegedaan met de atelierroute! Het is daarom ook erg leuk dat ik dit jaar mee mag doen met de Kunstroute Veenendaal. Mijn goede vriendin Nicolette van Dijk, attendeerde mij er op dat ik me moest aanmelden bij de Kunstroute Veenendaal!
Na de goedkeuring heeft Nicolette aangeboden om bij haar te mogen exposeren. Ik heb dat met beide handen aangegrepen!

Bezoekadres
Marijke Frank
Website: www.atelierpenp.nl

Atelier Kerkewijk 196
Kerkewijk 196
3904 JK Veenendaal

Mijn locatie
Bereken route