‘Het maken van schilderijen doe ik vanuit een verlangen om uiting te geven aan datgene waardoor ik zo geboeid raak’. Het is zogezegd de expressie van mijn wezen, meer dan werken vanuit emotie.  

Ik ben ooit begonnen met het schilderen van kubussen in allerlei vormen en kleuren, die je oneindig kunt variëren en mooi passen in allerlei interieur. Later ben ik meer figuratieve werken gaan maken.  

 

Inspiratie voor het maken van een schilderij vind ik voornamelijk in mezelf. Meestal heb ik een bepaald idee voor een schilderij in mijn hoofd en zoek ik het juiste beeld in mijn omgeving of op internet. Op een ander moment kom ik zomaar iets tegen en raak ik daardoor geïnspireerd, zoals een gebouw, een foto van een balletdanser of een klein object. Ik heb mij ooit laten inspireren door lego steentjes en maakte een schilderij van een fictieve stad. 

 

Spreken we van “stijl”, dan laat ik mij voor het maken van mijn schilderijen inspireren door kunst en architectuur van in het bijzonder de jaren 1900-1950. Die inspiratie is in al mijn werken terug te vinden, maar heb ik geprobeerd hierin een eigen weg te vinden en een eigen stijl te ontwikkelen. Ook al zie je bij mijn werken verschillende uitingen, van kubussen tot figuratief, er zijn toch veel verbanden te zien. Het één ontstaat uit het ander. 

 

Wat brengt het mezelf? Het is de passie om te willen creëren. En dat krijgt uiteindelijk resultaat. Ik ben autodidact en werk op de zolder van ons huis, een krappe plek naast de wasmachine, drogend wasgoed en veel rommel.  

 

Al mijn schilderijen zijn te vinden op mijn website, www.frits-stiemer.nl, maar u bent ook van harte uitgenodigd een bezoekje te komen brengen.  

website: www.frits-stiemer.nl

expositie: Het Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal