Atelier Verfijnd Veenendaal
Yvonne van Hoogstraten
 

Ook dit jaar mag ik mijn werk weer tonen tijdens de kunstroute Veenendaal.

In 2004 heb in de vijf-jarige opleiding aan de Fijnschilderacademie afgerond.Sindsdien maak ik vrijwerk en werk ik in opdracht.Al vanaf het begin heb ik een voorkeur voor het schilderen van dieren,honden en katten tot herten en aapjes.

Wanneer ik een schilderij in opdracht maak,probeer ik altijd de specifieke kenmerken en eigenschappen van het(huis)dier zo goed mogelijk te benaderen.Mijn werk is geslaagd wanneer de opdrachtgever zijn/haar (huis)dier herkent in het schilderij.

Ik werk met verschillende materialen op verschillende ondergronden; met olieverf op paneel en met acryl verf op katoenen doek.
De afmetingen variëren van 10-10 cm tot ongeveer 20-30 cm. Dit hangt natuurlijk af van het onderwerp en de voorkeur van de opdrachtgever.

Naast mijn schilderwerk maak ik ook kleine objecten van keramiek.Deze zijn raku gestookt, wat het karakteristieke krakelee effect geeft.Deze zijn ook te zien tijdens de expositie en de kleinoden zijn ook te koop.

 

 

Yvonne van Hoogstraten
Rijksstraatweg 215
3921 AG Elst
yvanhoogstraten@gmail.com
www.yvonnevanhoogstraten.exto.nl

 

Bezoekadres:

‘Verfijnd Veenendaal’
Patrimoniumlaan 22
3904 AD Veenendaal

Mijn locatie
Bereken route