Ida Abels tekent, schildert, aquarelleert, boetseert en beeldhouwt in steen.

Na VWO, PABO en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Creatieve Handvaardigheid brak er bij mij een afwisselende periode aan van huwelijk, kinderen en werken in diverse ontwikkelingslanden. Het was geweldig om telkens opnieuw te ervaren dat creativiteit een geweldige mogelijkheid kan zijn om jezelf met anderen te verbinden dwars over en door cultuur- en landsgrenzen heen.

Na deze lange periode van artistiek leven te midden van uiteenlopende culturen en religies wereldwijd, ben ik, eenmaal weer terug  met het gezin in Nederland, aan de Universiteit Theologie en Maatschappij gaan studeren. Daarna was ik als geestelijk verzorger werkzaam bij de Veteranenzorg. Mijn kennis van en ervaring met diverse landen kwam goed van pas en ook toen bleek creatief geloven een goede invalshoek te zijn!

Sinds mijn pensioen is er weer een nieuwe tijd aangebroken. Hoe dan ook, de vraag naar de werkelijke essentie van het leven blijft me bezig houden en die zoektocht kan, artistiek gesproken, nog steeds alle kanten opgaan!

website: www.ida-abels.nl

expositieadres: Walenburg 3, 3904 JM Veenendaal