Beste potentiele Kunstroute-bezoeker,

Op de Dieze in Veenendaal-West bent u welkom in mijn huis en atelier. Ik maak mozaïekkunst met tegels, kralen, glas, en al wat ik maar tegen kom en kan gebruiken.

Mijn mozaïek-schilderijen of –tableaus ( het is maar net hoe je het noemen wil) zijn unieke blikvangers aan de muur, waar het licht mee speelt. Van dichtbij kun je er van alles in ontdekken…:-)

Ik werk vaak in projectvorm. Dan maak ik een serie mozaïeken, gebaseerd op een bepaald thema. Daarbij heb ik meestal ook ‘iets’ met een of ander getal. Ook maak ik bij elk van deze mozaïeken een mozaïeksteen, een “Piece-of-Dropping-Art”, die ik dan met een kaartje er aan, ergens in Nederland neerleg voor een eerlijke vinder.  

Dit jaar ben ik bezig met project “JaKobi-7”.

Een project met als thema de Pelgrimsweg naar Santiago de Compostela, ook wel de Jakobsweg genoemd. Ik heb hem niet gelopen, maar het fascineert mij wel, deze pelgrimage die tegenwoordig steeds meer mensen lijkt aan te trekken. Dus ik ben er eens ingedoken…

Van april t/m oktober maak ik elke maand een mozaïek, zeven in totaal. Op elke 25e van de maand leg ik op een toepasselijke plaats de bijbehorende steen ergens neer, met centraal daarin 25 juli = St Jakobsdag, de naamdag van de heilige Jakobus. Op mijn blog kun je er meer over lezen. Ook hou ik daar een verslag bij van alle stenendroppingdagen.

Ten tijde van deze Kunstroute ben ik nog bezig met het 7e en laatste mozaïek van dit project. En zullen er vijf “JaKobi-7”- mozaïeken bij mij aan de muur hangen, plus ééntje in de Cultuurfabriek. Ook ouder werk van mij  is uiteraard te bekijken.

Zie ik u zaterdag of zondag op de Dieze? 🙂

 

website: www.mozajac.jouwweb.nl

blog: www.mozajac.blogspot.com

expositieadres: Dieze 1, 3904 NP Veenendaal