Keramiekatelier ‘De Vallei’

 

Ik werk al heel wat jaren met klei. Af en toe met een onderbreking vanwege verblijf in het buitenland, maar het is steeds meer mijn passie geworden. Klei is fantastisch om mee te werken, het is zowel een sterk als een kwetsbaar materiaal en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik ben begonnen als autodidact, maar kreeg na een aantal jaren behoefte aan een opleiding. We hebben heel aantal jaren in België gewoond en daar kreeg ik de kans om een keramiekopleiding te volgen. Tijdens de opleiding ben ik steeds meer mijn eigen vorm en stijl gaan ontdekken. Het thema van mijn eindwerk was ‘Gebroken aarde’ en dat is ook nu nog een heel belangrijk thema in mijn werk. De huid van veel mijn werkstukken hebben een ‘gebroken’ structuur. Het proces om dit zo te krijgen, heb ik nooit helemaal in de hand. Juist dat maakt het een spannend proces met veel verrassingen. Ik werk dit uit in vazen, kommen en wandtegels. De laatste jaren zijn hier ook tuinbeelden bij gekomen.
De natuur is een belangrijke inspiratiebron. Dit komt terug in de vaak organische vormen van mijn werk en in de aardekleuren die ik gebruik. Ik maak de meeste glazuren zelf. Voor de wandtegels zijn dit vooral asglazuren, die op hoge temperatuur worden gebakken (steengoed). De vazen worden vaak op lagere temperaturen gebakken (aardewerk).
Naast dit vaak wat grovere werk, vind ik het fijn om af en toe met porselein te werken. Ik gebruik porselein voor het gieten van kleine voorwerpen en voor het maken van sieraden.
Ik doe dit jaar voor het eerst mee met de Kunstroute. Ik vind het erg leuk en inspirerend om mijn werk te kunnen laten zien en uw reacties te horen.

Bezoekadres
Karin de Jonge

Keramiekatelier ‘De Vallei’
Valleistraat 144
3902 ZD Veenendaal

Telefoon: 0318302328 / 0617574731
E-mail: katharinadejonge@gmail.com
Website:www.katharinadejonge.nl