Tekenen, handen in de klei. Dansen en zingen (op een podium). Zolang ik mij herinner ben ik bevlogen me kunstzinnig te uiten of een torentje van woorden te bouwen. De liefde voor etsen werd wakker geschud in mijn jeugd door Marion Bloem en Jan Montyn. In 2010 stopte ik spontaan mijn praktijk voor adem- en ontspanningstherapie en startte als kunstenaar en dichter. Dat besluit resulteerde in verschillende prijzen en het Stadsdichterschap Veenendaal waarbij ik samenwerking zocht met andere kunstvormen. Interdisciplinair werken heeft mijn interesse, net zoals Land art en Performance art. 

Mijn grootste drijfveer is mezelf uiteenzetten en ruimte kweken voor bezinning. Ik was al vroeg geïnteresseerd in vraagstukken over het leven. We begrijpen lang niet alles wat er te weten valt. Elk mens is een schakel in de ontdekking van ‘die waarheid’ en het verhogen van ons bewustzijn. Bij mijn poëtische installaties en poëtische films is de grondtoon mensen ontvankelijk maken om in alle rust de confrontatie met zichzelf te vinden en zo op mijn eigen wijze de planeet mooier te maken. Inspiratie vind ik in mijn innerlijke wereld. Soms in een steen, kabbelend water, iets dat ik op straat vind of maatschappijkritiek. Tijdens het zoekproces naar de juiste vorm en beeldtaal experimenteer ik. Ben ik in dialoog met mezelf en het materiaal. Ik werk op zink, met papier, stof, kranten, hout, koper en combineer steen en brons. Er ontstaat een eigen symbooltaal om de essentie van mijn gedachte- en gevoelswereld bloot te leggen. Zo vanbinnen, zo vanbuiten.

Op www.joycewillemse.nl vind je meer geheimen en een inkijkje in mijn keuken, of nou ja, atelier. Wees welkom in dit paradijs!

website: www.joycewillemse.nl

expositieadres: