Als kind was ik al met klei bezig, ik wist een plekje in de tuin waar ik klei uit de grond kon halen. Nu haal ik niet meer de klei uit een putje maar put ik wel mijn ideeën uit de natuur.

Mijn werk is heel divers, schelpen, vogels, vruchten en zaadvormen het is een eindeloze bron van inspiratie en klei is een eindeloos middel om daaraan vorm te geven.

Ik werk graag met structuren, het begon (hoe kan het ook anders) met het afdrukken van bladeren en grassen in klei, tegenwoordig is niets met een mooie structuur meer veilig: ik wil weten hoe het er uitziet als het als het in klei afgedrukt wordt. Van deze “lapjes” maak ik dan weer schalen of vazen. Soms experimenteer ik met materialen die ik toevoeg aan de klei: metaal, hout, vilt. Ook raku stoken heeft mijn belangstelling, dat heeft een onvoorspelbaar element, bij iedere stook is het weer spannend hoe het werk uit de oven komt.

Behalve met klei werk ik ook graag met mensen. Ik heb een heerlijk atelier in de tuin waar ik ruimte heb voor mezelf en voor het geven van cursussen en workshops. Het geeft veel voldoening om te zien hoe je elkaar kunt inspireren en stimuleren. Bij het werken met kinderen is het mooi om zien hoe ze zich in klei kunnen uiten waar ze dat met woorden niet kunnen. En omdat het onderwijs tegenwoordig vaak nogal prestatiegericht is, kan het werken met klei een goed tegenwicht bieden.

 

Bereikbaarheid:

Itty Koster
Buurtlaan West 123
Veenendaal
ittykoster@gmail.com