Atelier ‘t Koetshuis 2

Carla van Laar

 

 

SamenApart

“SamenApart” enige jaren geleden opgericht collectief bestaande uit Carla van Laar en Madeleine Last. Beide kunstenaars kennen elkaar al vele jaren. De laatste jaren inspireren ze elkaar steeds meer wat geleid heeft tot gezamenlijk werk.
Beide kunstenaars hebben zowel in binnen- als buitenland geëxposeerd.
 
Carla heeft een opleiding gehad tot docent textiele werkvormen en verdieping gedaan in kunstgeschiedenis. Ook volgde ze een opleiding kunstzinnige counseling. Op verschillende scholen heeft ze les gegeven zowel in het basis als het voorgezet onderwijs en aan de lerarenopleiding. In haar kleinere twee en drie dimensionaal werk en haar kunstenaarsboeken gebruikt ze graag de natuurlijke materialen zoals papier, wol, zijde en dergelijke. In het monumentalere werk van de laatste jaren zoekt Carla meer naar combinaties van materialen zoals bijvoorbeeld borduurwerk met hout, lood, tyvek, vilt en gips en alles wat zich verder aandient.
 
Beide kunstenaars halen voor hun werk hun inspiratie uit de directe leefomgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en de natuur. In hun werk zijn ze telkens opzoek naar een juiste balans tussen kleur, lijn en vlakverdeling.

Carla van Laar presenteert haar werk tijdens kunstroute Veenendaal 2018 in Atelier ’t Koetshuis.

Bezoekadres

Carla van Laar
Atelier ‘t Koetshuis
‘t Koetshuis 2
3902 RG Veenendaal
0318 526513
carl.art@kpnmail.nl