Atelier In Size
Jochina van Kruistum

Portretten, vrouwfiguren, dieren en de natuur… Ik leg het allemaal graag vast op mijn doeken. Op mijn schilderijen breng ik de karakters en emoties van mijn modellen tot uitdrukking door levendig kleurgebruik en verfstreken. Hierbij speelt licht, kleur en contrast een grote rol.
Een emotie, beweging of tegenstelling geeft mij de inspiratie voor een nieuw schilderij. Door te schetsen, foto’s te maken en een studie te schilderen, groeien ideeën uit tot schilderijen. Ik hou van organische vormen en door het weglaten of juist accentueren van bepaalde aspecten wordt het werk geabstraheerd. Ik werk graag met verschillende media om extra dimensie te geven aan mijn werk. Door de verf zowel pasteus als verdund, laag over laag te gebruiken, geef ik mijn schilderijen extra diepte.

Vorig jaar ben ik tijdens de kunstroute in Rhenen uitgeroepen tot meest favoriete kunstenaar. Dat was een hele mooie verrassing!
Ik maak voor u graag in opdracht een mooi schilderij of een houtskoolpotloodtekening. Denk aan een portret van uw kind, kleinkind of huisdier. Ik vind het altijd een prachtige uitdaging om het karakter van het model in mijn werk te laten spreken. Een geschilderd of getekend portret is een waardevol bezit.
In mijn atelier geef ik wekelijks teken- en schilderlessen. In een kleine groep van maximaal zes personen begeleid ik zowel beginners als gevorderden met tekenen en schilderen in olie- en acrylverf. Ik geef ook regelmatig een workshop of korte cursus in het atelier bij kunstschilderwinkel “Verfijnd” aan de Patrimoniumlaan.
Tijdens de kunstroute bent u van harte welkom in mijn atelier waar u ook prachtig nieuw werk van keramiste Mirjam van de Berg kunt bekijken en heel veel van mijn werk. De meeste werken zijn te koop. U bent van harte welkom op Kajak 12! Ik ontmoet u daar graag persoonlijk. De koffie staat klaar.

 

Bezoekadres

Jochina van Kruistum
Kajak 12
3904 ZW Veenendaal
0318 541219
jochina@xmsnet.nl
www.jochina.exto.nl

Gastexpositie van Mirjam van de Berg (Keramiste)

Mijn locatie
Bereken route