Atelier JM

Joke van Leeuwen

Ongeveer 20 jaar geleden werd ik gegrepen door het werken met klei. Het boetseren geeft je veel mogelijkheden, welke ik ten volle heb benut. Daarnaast heb ik gemodelleerd in was en zijn een aantal werken gebeeldhouwd.
 
Mijn werken zijn niet alleen voor in huis, maar ook objecten voor in de tuin. Die zie ik als een buitenkamer, een verlengstuk van het huis.
 
De passie voor kunst maakt een groot deel van mijn leven uit. “Het tilt mij uit boven de realiteit en verdiept mijn innerlijk.”.
 
Joke genoot verschillende opleidingen voor boetseren, boetseren in was, modelboetseren, beeldhouwen en kunstgeschiedenis en kreeg les van o.a. Maria Tubbing, Frank Boogaard en Ton Willems
 
Als onderwerp kies ik vaak vrouwenbeelden, maar ook vogels inspireren me. Ik heb mijn eigen stijl en techniek ontwikkeld die de beelden een eigen karakter en dimensie geven. Door steeds te experimenteren met materialen en vormen kom ik tot verrassende resultaten.
 
Na al die jaren vind ik het nog steeds spannend hoe het eindresultaat is geworden. Het geeft me nog steeds een kick als liefhebbers mijn beelden mooi vinden.

Bezoekadres

Let op: Niet op zondag!

Joke van Leeuwen
Ruiterpad 68
3911 SK Achterberg

joke@vanleeuwenarchitecten.nl

www.jokevanleeuwen.nl

 

Mijn locatie
Bereken route