Sander van Laar

Sander van Laar Pixellaar, fotografie, laat zich veelal inspireren door de oude meesters. Oude meesters zoals Rembrandt, Pietersz, Jan Davids en natuurlijk Johannes Vermeer, maar ook hedendaagse fotografen Erwin Olaf, Vanfleteren.
Sander van Laar werkt vanuit een een zolderstudio van 3,25 bij 4 meter, voor grotere projecten gebruikt hij een grotere studio. Hij werkt het liefst zo primitief mogelijk. Hij werk met Elincrome (Studiolampen) en een grote muur met verschillende kleurrollen doeken. Het is voor hem heel belangrijk hoe het licht speelt met het object of model. Dat spel van licht speelt bij Sander een belangrijke rol in zijn beelden. Dramatische contrasten en de fluweelzachte gezichten, dat doet mensen vaak denken aan een schilderijachtig tafereel.
Hij is een echte beeldmaker die graag in projecten werkt. Hij noemt zichzelf ook meer een ‘visual artist’ / kunstenaar, dan fotograaf. De camera is voor hem alleen een gereedschap om volop te kunnen werken met lichtval en kleur en om de prachtige details in een portret of in een stof te kunnen belichten. Na een druk op de ontspanknop is Sander pas halverwege zijn creatieve proces. Gemiddeld besteedt hij wel acht tot zestien uur aan de beeldbewerking van een foto.
“Ik begin eerst met retoucheren van de foto, pukkels en rondvliegende haren verwijderd hij met een handomdraai. Ik leg soms wel 100 lagen over elkaar heen met soms een laag dat maar 3% opacitiy heeft. Zo creëer je prachtige contouren van gezichten en details op stoffen en zo.”
Voor Sander is het net een schilderij; dan werk je ook met soms wel 50 lagen, zo creëert hij de prachtigste bloemstillevens en/of portretten.
Een echte pixelfreak die op elke foto die hij maakt zijn stempel wil zetten! Wil je meer weten, kijk dan in zijn portfolio of volg hem op Facebook of Instagram.

Bezoekadres
Sander van Laar

Het Ontmoetingshuis
Spiesheem 54
3907NJ Veenendaal

 

Telefoon: 0648929010
E-mail: pixellaar@gmail.com
Website: www.pixellaar.nl of www.sandervanlaar.nl

Mijn locatie
Bereken route