Al van jongs af aan was ik creatief in de weer: verf, klei, ijzerdraad, met alles moest geëxperimenteerd worden. Ik knutselde wat af, maakte grote decors, en oorbelletjes met kraaltjes. Omdat ik ook altijd aan het tekenen en schilderen was hoorde ik nogal vaak dat ik daar iets mee  moest gaan doen. Dat leek me niks. Moéten tekenen…dat klinkt niet als vrijheid, en dat sprak me dus niet aan. In mijn eindexamen jaar zag ik iets op televisie over diamant slijpen, en er werd heel even ook iets over het beroep goudsmid verteld. Gelijk wist ik het; dat is het! Tekenen, iets moois maken en met mensen werken, van het begin tot het einde met een product bezig zijn: heerlijk! Een krap halfjaar later zat ik in Schoonhoven op kamers, en op school, en nu, 30 jaar later ben ik nog steeds erg blij met deze keuze, en aan het werk in dit mooie vak.

Samen met mijn man heb ik een edelsmederij. Daar ontwerp en maak ik sieraden in opdracht. De meeste sieraden worden ontworpen voor de toekomstige drager, maar in onze winkel tref je ook eigen werk. Veelal met edelstenen, want ik houd van kleur. Mijn stijl is strak, maar ik maak ook graag een uitstapje naar elegant vloeiende lijnen en structuren uit de natuur. Of een knipoogje naar iets klassieks, maar dan wel op mijn eigen manier.

In mijn vrije tijd teken en schilder ik nog steeds, fotografeer graag, en werk mee aan filmdecors en props. Tijdens de kunstroute zal ik mijn winkel inrichten als een kleine overzichtstentoonstelling, en daarnaast iedereen ook een blik gunnen in mijn teken-, en schilderwerk.

website: www.edelsmederijworkshop.nl

expositieadres: Edelsmederij Work Shop, Dr. Slotemaker de Bruïnestraat 1, 3904 CA Veenendaal