Martijn Versteeg is een figuratief kunsttekenaar en schilder. De werken die hij maakt, zijn tot in het uiterste door concept en gevoel gevormd. Ieder werk is met veel verschil van het ander, maar juist herkenbaar door de de magie van een (per definitie) stom portret te kunnen laten spreken. Het idee om realistisch te werken, is het resultaat om een perfecte reflectie van de geest te willen maken. De weg naar perfectie is daarom ook een punctueel proces waarbij perfectionisme obligaat is aan Martijn Versteeg als kunstenaar.

De motivatie in het streven naar uiterste perfectie komt voort uit de kracht die men ervaart bij de bezichtiging ervan. Bij het zien van een levensgroot portret is de belevenis bijzonder. De intensieve en precieze werkzaamheden zijn goed zichtbaar in de werken. Het gevoel om dit alles te zien is magisch.

Dit alles is niet onopgemerkt gebleven, anno 2019 is Martijn Versteeg een graag geziene gast in Taiwan en won hij al vele prijzen waaronder het winnen van De Nederlandse Portretprijs in 2017 op Paleis Soestdijk én is hij binnenkort te zien bij het televisieprogramma ***!

Gelijk aan vorig jaar exposeert Martijn Versteeg samen met zijn cursisten

website: www.martijn-versteeg.nl 

expositieadres: DownTown Veenendaal, Tuinstraat 133, 3901 RA Veenendaal