Atelier Kerkewijk.

Bert de Ruiter

 

Een groot deel van mijn leven ben ik erg geïnteresseerd geweest in beeldende kunst maar het bleef bij studie en het bekijken daarvan.
 
Maar op mijn 65e begon het toch te kriebelen en heb ik begin 2015 mijn eerste strepen op papier gezet. Ik werd daarbij aangespoord en geïnspireerd door mijn eigen zoon, mijn zus en Nicolette van Dijk die zelf prachtige kunst produceren.
 
Ik heb daarbij de uitdaging gezocht in het tekenen van realistische portretten met potlood/houtskool of pastelkrijt omdat de eenvoud van dit materiaal mij erg aanspreekt. Ik ben nog maar heel kort en volledig autodidact bezig. Daarom is het voor mij vooral een zoek- en een mooie ontdekkingstocht naar de mogelijkheden die schuilen in de combinatie van papier en de grijze tinten van potlood en houtskool of de pastelkleuren van het krijt.
 
Bij mij staat het gezicht centraal. Daaromheen eenvoudige kleding en een rustige achtergrond. Het portret probeer ik zo te tekenen dat de uitdrukking en karaktertrekken van de persoon in het gezicht duidelijk naar voren komen.
 
Dat ik, na zo korte tijd dat ik teken, mee mag doen met de Kunstroute beschouw ik als een eer en komt volledig op rekening van Nicolette van Dijk die mij uitnodigde om samen in haar atelier Kerkewijk te exposeren.
 
Wij hopen u daar ook dit jaar graag te ontmoeten om onze prachtige ontdekkingstocht met u te delen die wij beiden aan het maken zijn.
 

 
Bezoekadres
Nicolette van Dijk en Bert de Ruiter
Kerkewijk 196
3904JK Veenendaal
www.nicolettevandijk.nl
www.bertderuiterportrettekenaar.nl
deruiterbert1@gmail.co

Mijn locatie
Bereken route