Atelier Sandenburg

Manuela van Schaick

Kunst is altijd al mijn passie geweest. Afgezien van het volgen van technieklessen van individuele kunstenaars ben ik autodidact en ben ik me gaan ontwikkelen in mijn eigen stijl.
Ik maak ruimelijke stukken (vaak van keramiek) maar ook sieraden en abstracte schilderijen.

Mijn onderwerpen zijn heel divers en meestal opgebouwd uit meerdere materialen (mixed media) zoals keramiek, glas, textiel, metaaldraad, PVC klei, kunsthars of natuurlijke materialen.
Hierdoor krijgt het werk een eigen kenmerk en wordt het spannend om naar te kijken.

De stukken die ik maak, bewegen zich tussen figuratief en abstract. Thema’s die mij inspireren zijn menselijke gestalten en dieren of elementen uit de natuur, waarbij mijn inspiratiebronnen bijvoorbeeld foto’s kunnen zijn van natuurfotografen. Deze thema’s voer ik dan uit als objecten om neer te zetten of op te hangen aan wand of plafond.

Voor de afwerking van mijn keramiek gebruik ik diverse glazuren, soms in combinatie met acryl of pasta. De sieraden worden meestal gemaakt van kunsthars of PVC klei, vaak gecombineerd met natuurlijke materialen. Ook voor mijn schilderijen maak ik over het algemeen gebruik van meerdere materialen.

Ik maak unieke stukken, met andere woorden: van elk stuk wordt maar één exemplaar gemaakt. Wel voer ik, in overleg, opdrachten uit in mijn stijl van werken.

 
Bezoekadres
Manuela van Schaick

Sandenburg 19, 3904JP, Veenendaal
0318-540177
www.beeldvanmanuela.nl
manuela.vanschaick@euronet.nl

Mijn locatie
Bereken route