Op dit moment ben ik woonachtig in Japan voor langere periode, maar van september 2018 t/m maart 2019 stond mijn atelier in de Ellekoot in een leeg winkelpand. Een groot deel van de werken uit die periode zijn getransporteerd naar The Shop Veenendaal – die graag de werken wilden exposeren en proberen te verkopen – vlak voor ik naar Japan vertrok en zijn te bewonderen tijdens de kunstroute.

Geschilderd houtwerk, fijne details, enigszins Japanse invloeden, maar toch een hele eigen stijl. Startend vanuit een basis van houtbewerking breng ik met acrylverf vaak geleefde structuren aan, om de details af te maken met penseel en inkt.
Wat ik een van de leukste dingen aan het vak vind is in ieder geval werken maken waar je mensen echt blij mee kunt maken en de reactie zien wanneer een kunstwerk overhandigd wordt. Het geduld opbrengen om tot een werk te komen waarbij de kijker overweldigd wordt door de impact en steeds weer nieuwe details kan zien, vind ik geweldig, met name als het een combinatie van elementen betreft die mensen niet direct herkennen waardoor een hele nieuwe wereld gaat ontstaan.

Van jongs af aan opgegroeid met kunst met een vader als portretschilder en een voorliefde gekregen voor rijke details en fantasierijke beelden. Tijdens een studie-uitwisseling naar Japan raakte ik al gauw in de ban van de kunst daar en sinds dien zijn de Oosterse vormen, patronen en figuratieve elementen naar voren gekomen in mijn werken. Vervolgens terug naar Nederland of af te studeren aan de HKU, Illustratie en nu volop aan de gang met een onderzoeksproject naar verscheidene traditionele Japanse kunsttechnieken. Intussen bereid ik werken (portretten op houtwerk) voor exposities voor, waarvan er twee in het stedelijk museum van Osaka zijn.

Website: https://www.sjoerdgroneschild.com

Expositie: The Shop Tattoo All Stars, Achterkerkstraat 22, 3901 DS Veenendaal