Frits Stiemer

Ik ben een autodidactisch schilder. Begin 2012 ben ik begonnen met het maken van schilderijen om bezig te zijn met wat is uitgegroeid tot mijn grootste passie van dit moment. Geïnspireerd door de kunst, design en architectuur van de 20e eeuw in Noordwest Europa, ben ik begonnen met het afbeelden van kubusvormen in allerlei kleuren en afmetingen. Zo zijn schilderijen ontstaan die mensen doen denken aan gebouwen, vlakten en planeten of een diepe ruimte waarin je kunt verdwalen. Deze werken zijn vooral van een groter formaat, die heel goed passen bij een modern interieur van een woonhuis, hotel of bedrijfspand.

Inspiratie
Ik kan enorm genieten van wat er in mijn omgeving te vinden is aan oude gebouwen, huizen en andere bijzondere architectuur. Bepaalde architectuur is voor mij een vorm van kunst. Ook werk van andere kunstenaars, waaronder niet alleen schilderkunst, maar ook fotografie, dans en beeldende kunst kunnen mij enorm boeien en inspireren.

Sinds ik met mijn gezin in Dragonder-Noord woon is onze zolder mijn atelier. Ik werk met acrylverf op linnen doeken. Het afgelopen jaar ben ik op zoek gegaan naar karakteristieke of verrassende gebouwen in Veenendaal. Zo ben ik gepassioneerd aan de gang gegaan om een aantal gebouwen van Veenendaal op het doek te krijgen. Daarbij ben ik de details niet uit de weg gegaan, maar ik wilde wel bereiken dat het verassend afweek van de realiteit. Deze schilderijen zijn te zien tijdens de Kunstroute.

Kunstroute en muziek
Tijdens deze Kunstroute 2018 zullen mijn schilderijen te zien zijn in de “Music and Art Gallery” (Brouwersgracht 9). Gedurende het gehele weekend zal de Gallery, naast de expositie van mijn schilderijen, volledig gevuld zijn met muzikale optredens door diverse artiesten uit Veenendaal.
Komt dat zien!!

Ik hoop u allemaal graag te ontmoeten in de Gallery!!

 

 
Bezoekadres:


Frits Stiemer

Music and Art Gallery
Brouwersgracht 9A
3901 TK Veenendaal

Telefoon administratie: Tel. 085 – 485 28 28
Telefoon Frits: 0625586120
www.frits-stiemer.nl