SamenApart, het collectief van Madeleine Last en Carla van Laar hebben versterking gekregen van onze stadsdichter Derk Postma. Wij 3-en hebben ons laten inspireren door elkaars werk.

De installatie in de Cultuurfabriek begon met werk van Carla, geïnspireerd op een oud gedicht van Derk. Madeleine reageerde daar weer op met een kunstwerk en dat leidde weer tot een gedicht van Derk. Een cirkel rond die ook in de omgekeerde volgorde werd gevolgd. Door deze manier van inspireren ontstonden werken met een verrassende wending. De werken hebben geen titel zodat de toeschouwer er zelf invulling aan kan geven. Ook in het atelier aan het Koetshuis is gezamenlijk nieuw werk te zien van de drie kunstenaars.

In alle objecten is gewerkt met mix media, textiel, woorden, letters of plantaardig materiaal. Naast het gezamenlijke ‘Wij 3-en’ werk is er ook individueel werk van de kunstenaars.

De samenwerking is als een uitdagende manier ervaren waarbij een ieder met zijn passie, zijn manier van werken en zijn talenten naar buiten kan treden.

website: Derk: www.stadsdichterveenendaal.nl

expositieadres: Atelier ’t Koetshuis, ’t Koetshuis 2,3902 RG Veenendaal