Ook dit jaar mag ik mijn werk weer tonen tijdens de Kunstroute Veenendaal.

In 2004 heb ik de 5-jarige opleiding aan de fijnschilderacademie afgerond. Sindsdien maak ik vrij werk en werk ik in opdracht.

Al vanaf het begin heb ik een voorkeur voor het schilderen van dieren, van honden en katten tot herten en apen.

Wanneer ik een schilderij in opdracht maak, probeer ik altijd de specifieke kenmerken en eigenschappen van het dier zo goed mogelijk te benaderen. Mijn werk is geslaagd wanneer de opdrachtgever zijn/haar dier herkent in het schilderij.

Ik werk met verschillende materialen op verschillende ondergronden, met olieverf op paneel en met acrylverf op katoenen doek. Ook met pastelpotloden.

De afmetingen variëren van 10-10 cm tot ongeveer 20-30 cm. Dit hangt natuurlijker af van het onderwerp en de voorkeur van de opdrachtgever.

Naast mijn schilderijen maak ik ook kleine objecten van keramiek. Deze zijn raku gestookt,wat het karakteristieke krakelee-effect geeft.Deze objecten zijn ook te zien tijdens de expositie en de kleinoden zijn ook te koop.

website: www.yvonnevanhoogstraten.exto.nl

Bezoekadres: Galerie Verfijnd, Patrimoniumlaan 22,  Veenendaal